“Και ζήσαν αυτές καλύτερα…”

///“Και ζήσαν αυτές καλύτερα…”
376383929_355929563628542_6839444149143555692_n

“Και ζήσαν αυτές καλύτερα…”

Ήταν ο τίτλος της σημερινής ενημερωτικής δράσης για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, δράση που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ διαφορετικό χώρο από αυτούς που έχουμε συνηθίσει όλοι μας.
Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης και ο κόσμος, τόσο αυτός που ήρθε κοντά μας γιατί γνώριζε και είχε προγραμματίσει να συμμετέχει στη σημερινή μας συζήτηση αλλά και πολλοί άλλοι που βρέθηκαν τυχαία κοντά μας, απλά κάνοντας τη Σαββατιάτικη οικογενειακή βόλτα τους αλλά παρόλα αυτά επέλεξε να παραμείνει για να παρακολουθήσει (συγγνώμη που πολλοί σταθήκατε όρθιοι!), απέδειξε τελικά ότι μπορούμε -και ίσως πρέπει κάποιες φορές- να μιλάμε για τον καρκίνο παντού όχι μόνον στα επιστημονικά συνέδρια και τα αμφιθέατρα αλλά όπου ζούμε και κυκλοφορούνε καθημερινά όλοι κι όλες μας.
Και μήπως άραγε με ανάλογες δράσεις απομυθοποιούνται και με έναν πολύ πιο απλό και ουσιαστικό τρόπο κι όλοι αυτοί οι “δράκοι” που μας τρομάζουν;;;
Το σίγουρο είναι ότι “πολλές ζήσανε και ζούμε καλύτερα…” μετά τη μάχη μας με τους …”δράκους” και ίσως στο μέλλον κι όλοι οι “δράκοι” που φοβόμαστε να αποδειχτούν …. παραμύθια με όμορφο τέλος.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email