#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

//#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa
202112041548299893

#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

Ο Νοέμβριος για το Σύλλογό μας είναι μήνας αφιερωμένος στην αντρική πρόληψη.
Οι άντρες αφήνουν μουστάκι κατά τη διάρκεια όλου του μήνα υπενθυμίζοντάς μας ότι η πρόληψη τους αφορά εξίσου με τις γυναίκες, που στέκονται κι εκείνες δυναμικά δίπλα τους, συμμετέχοντας από κοινού στο παγκόσμιο κίνημα του MOVEMBER.
Λέμε όλοι μαζί ΝΑΙ στην φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, στην άθληση, στο καθημερινό περπάτημα, τη σωστή διατροφή, τον περιορισμό του αλκοόλ, τη διακοπή του καπνίσματος, το ασφαλές σεξ, τον ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και την επίσκεψη στο γιατρό με την αρχική εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων.
Το μήνυμά μας σήμερα στέλνει η Αθηνά Μανώλη!
Η Αθηνά μεγάλωσε στη Λάρισα και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ασχολήθηκε με διαφορετικά είδη χορού και πολεμικές τέχνες, δίνοντας έμφαση στο ερευνητικό κομμάτι της κίνησης και προσδιορίζοντας τον χορό ως θεραπευτικό μέσο. Με πάνω από 20 χρόνια διδακτικής εμπειρίας, δραστηριοποιείται ως καθηγήτρια, χορεύτρια και χορογράφος στην πόλη μας.
Η Αθηνά μας λέει :
«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του προστάτη, γνωρίζω όμως πως τα γονίδια ελέγχουν τον τρόπο που αναπτύσσονται και συμπεριφέρονται τα κύτταρα. Γνωρίζω πως οι επεξεργασμένες λιπαρές τροφές και το κόκκινο κρέας, αυξάνουν τον κίνδυνο. Γνωρίζω πως το περιβάλλον, το στρες και ο καθιστικός τρόπος ζωής, επηρεάζουν. Και ξέρω με βεβαιότητα πως όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε….»
Με αφορμή όσα μας είπε η Αθηνά που πραγματικά ίσως έχουμε πολλοί υπόψιν μας αλλά φαίνεται να τα ξεχνάμε θέλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει προσυμπτωματικός έλεγχος για την ανίχνευση καρκίνου προστάτη σε πρώιμο στάδιοκαι μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά οφέλη στο άτομο, εφόσον υφίσταται θεραπεία για τη βελτίωση της πρόγνωσης, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο εν γένει, αν η πρόγνωση μπορεί να οδηγήσει σε πρωτογενή πρόληψη και στην αποφυγή περισσότερων κρουσμάτων.
Σχεδόν οι μισοί από τους καρκίνους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να προληφθούν μέσω πρακτικών και δράσεων που στοχεύουν στην πρόληψη σε ατομικό και πληθυσμιακό επίπεδο. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ουρολογίας, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ανδρικός πληθυσμός στις ημέρες μας. Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα από τη νόσο και τον κίνδυνο ανάπτυξης μεταστάσεων και προχωρημένου καρκίνου. Τα τελευταία 20 χρόνια η έγκαιρη εντόπιση του καρκίνου έχει αυξηθεί πολύ λόγω των ευαίσθητων μεθόδων διάγνωσης σε συνδυασμό με την αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανδρών για προληπτικό έλεγχο (απευθυνόμαστε έγκαιρα σε ουρολόγο/ανδρολόγο)
Και σε αυτήν την ευαισθητοποίηση μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε!!!!
Photo by Fotis Natsioulis !!
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email