10oς Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου

///10oς Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
59286049_1538112176318849_6532243862457417728_o

10oς Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου

Για τέταρτη χρονιά φέτος και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας υποστήριξαν τον Ιπποκράτειο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργανώνει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και αυτό μας κάνει τετραπλά χαρούμενους και περήφανους που για άλλη μια χρονιά τα καταφέραμε να είμαστε εκεί.
Έχοντας όλοι μας έντονη προσωπική σύνδεση με τον τόπο μας, χαιρόμαστε να δρούμε εθελοντικά μέσα στην κοινότητά μας, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μπορούμε και εμείς στο να δημιουργούνται και να προβάλλονται θετικά και υγιή πρότυπα ζωής και δράσης για όλους μας, νέους και μεγαλύτερους, γυναίκες και άντρες, υγιείς ή μακροχρόνια ασθενείς .
Μέσα από δράσεις σαν τη σημερινή πολεμάμε τα στερεότυπα που συνοδεύουν τη νόσο , πολεμάμε τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις, δηλώνουμε ότι είμαστε κι εμείς όπως όλοι όσοι ζουν δίπλα μας, στην πόλη, στη γειτονιά μας, αντιμετωπίζουμε τη μοναξιά και την απομόνωση που συχνά συνοδεύει τη νόσο, παλεύουμε για τη ζωή μας αλλά και για την καλύτερη ζωή όλων μας , κάτι που μόνο οι συνέργειες και οι κοινοί αγώνες μπορούν να προσφέρουν.
Θεωρούμε ότι ο εθελοντισμός , αυτή η ανιδιοτελής προσφορά στο σύνολο των ανθρώπων είναι από τα λίγα αντίδοτα στον υλισμό και στην αδιαφορία απέναντι στον όποιο πόνο, δυστυχία ή ανάγκη βλέπουμε γύρω μας.
Με όχημα την αγάπη και την προσφορά, μέσα από κάθε είδους εθελοντική μας δράση προσπαθούμε να φωτίσουμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής αντίθετοι σε όποιο κλίμα μιζέριας και ανασφάλειας επικρατεί κοντά μας και βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας πιο καλής, πιο ανθρώπινης και πιο ίσης κοινωνίας προωθώντας πάντα μέσα από όλες μας τις προσπάθειες τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.
Μέσω του εθελοντισμού αναπτύσσουμε μια νέα κοινωνική συνείδηση, μια (συν)υπευθυνότητα όλων των (συμ)πολιτών μας για προσφορά και αλληλοβοήθεια, βασικά στοιχεία της κοινωνικής μας συνύπαρξης , πιστεύοντας πως έτσι μπορούμε στ’ αλήθεια να αλλάξουμε την κοινωνία μας, βοηθώντας την να μεταλλαχθεί σε μια κοινωνία που τιμά και σέβεται όλους μας, προσπαθώντας παράλληλα να εμπνεύσουμε και άλλους ανθρώπους με δυσκολίες σαν αυτές που εμείς αντιμετωπίζουμε, για να κινητοποιηθούν και να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο, όλοι τους, ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.
Ο εθελοντισμός για εμάς είναι απόφαση και στάση ζωής και το πολύπτυχο της δράση μας είναι ολόχρονο, πολύπλευρο και εξόχως σημαντικό ειδικά για μας.
Δεν ξεχνάμε (και δεν κρυβόμαστε πίσω από τη νόσο, όσο τουλάχιστον μας το επιτρέπει η σωματική μας κατάσταση και οι θεράποντες γιατροί μας) ότι :
Με τη σωματική άσκηση ο αποκτάμε αγωνιστικότητα, αυτοκυριαρχία, καλλιεργούμε το θάρρος, τη θέληση, την αποφασιστικότητα, την τόλμη για την αντιμετώπιση όχι μονάχα του αθλητικού αγώνα αλλά της ίδιας μας της ζωής.
Αναπτύσσουμε ψυχικές ικανότητες , ωθούμαστε στο να θέτουμε ολοένα στόχους αλλά και στο να παλεύουμε με υπομονή κι επιμονή, χωρίς να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, μαθαίνουμε να σεβόμαστε το σώμα μας και την όποια διαφορετικότητά του, γινόμαστε περισσότερο υγιείς σωματικά και πνευματικά, κοινωνικοποιούμαστε, κάνουμε φίλους, μαθαίνουμε να ζούμε πιο κοινωνικά και συνειδητά.
Μεγάλο Μπράβο στο ΣΜΝΛ και τα πρότυπα που προβάλλει κι ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στο φίλο μας Αποστόλη Γούλα που μας έδωσε άλλη μια φορά την ευκαιρία να είμαστε κοντά του.
Τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ πέρα από τους εθελοντές μας στα μέλη μας που τόλμησαν να τρέξουν σήμερα!!!!!
Υποσχόμαστε και το 2020 να είμαστε εκεί !!!!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email