Ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών»

///Ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών»
435239934_10228026838511326_3931547662973756188_n

Ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών»

Μια εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών», διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) στην Αθήνα, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), σήμερα Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, με στόχο την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού αλλά και των επαγγελματιών υγείας για την πυρηνική ιατρική.

Οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τον αυξανόμενο ρόλο της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του Ογκολογικού Ασθενή.

Μέσα από εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και διαδραστική συζήτηση, αναλύθηκε η προσφορά του PET scan στη διάγνωση και παρουσιάστηκαν οι νέες θεραπείες.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης, Πυρηνικός Ιατρός, κ. Ιωάννης Κούτσικος ανέφερε ότι “ο σημαντικότερος ρόλος του λειτουργήματός μας είναι να ακούμε τον ασθενή και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα του”.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από το σύνολο των διακεκριμένων ομιλητών και ομιλητριών και συζήτηση με το κοινό μέσα της οποίας αναδείχθηκε ο ολοένα αυξανόμενος ρόλος της Πυρηνικής Ιατρικής τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών αλλά και αναγνωρίστηκε η άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ) με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν όλες οι θεματικές ενότητες της ημερίδας, μεταξύ των οποίων και αυτή με τίτλο:
“Νεότερες θεραπείες: Η θέση της Πυρηνικής Ιατρικής, ο ρόλο της Πολιτείας, η συμβολή των συλλόγων ασθενών και τα οφέλη των κλινικών μελετών”, στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές και ομιλήτριες
Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη
Ο Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δ/ντης Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής ΠΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ κ. Ιωάννης Ιακώβου.

Η γράφουσα ως πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ενώ παρεμβάσεις στην συγκεκριμένη ενότητα έγιναν από τους:
κ. Αλέξη Βραχίμη, Πυρηνικό Ιατρό Αναπ.Καθηγητή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γεν. γραμ. Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής κα Εύη Μαρινάκου, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια απόφοιτη του Ε.Ι.Ν.Α. κα Κωνσταντία Ντάλα, μέλος του Κ.Ε.Φ.Ι κ. Λεωνίδα Ντούντα, Καθηγητή Ενδοκρινολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού, Τμήμα Θυρεοειδούς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κ. Γεώργιο Σημαιάκη, Ενδοκρινολόγο-Επιμελητή Ενδ/κου Τμήματος Επιστημονικά Υπεύθυνο Ιατρείου Νεοπλασιών Θυρεοειδούς, 401 ΓΣΝΑ, Μέλος συμβουλευτικής επιτροπής Ελληνικού Δικτύου Μοριακής Ογκολογίας (ΕΔΙΜΟ).

Συγχαρητήρια στους Διοργανωτές, θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση συμμετοχής μας.

Δίπλα υπερήφανη (και υπερήφανοι όλοι μας) για την δυναμική συμμετοχή του λαμπρού επιστημονικού κόσμου της πόλης μας!!!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email