#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

//#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa
202111211405563691

#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

Ο Νοέμβριος για το Σύλλογό μας είναι μήνας αφιερωμένος στην αντρική πρόληψη.
Οι άντρες αφήνουν μουστάκι κατά τη διάρκεια όλου του μήνα υπενθυμίζοντάς μας ότι η πρόληψη τους αφορά εξίσου με τις γυναίκες, που στέκονται κι εκείνες δυναμικά δίπλα τους, συμμετέχοντας από κοινού στο παγκόσμιο κίνημα του MOVEMBER.
Λέμε όλοι μαζί ΝΑΙ στην φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, στην άθληση, στο καθημερινό περπάτημα, τη σωστή διατροφή, τον περιορισμό του αλκοόλ, τη διακοπή του καπνίσματος, το ασφαλές σεξ, τον ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και την επίσκεψη στο γιατρό με την αρχική εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων.
Το μήνυμά μας σήμερα δίνει η Ευαγγελία Γκουντρουμπή.
Η αγαπημένη Ευαγγελία, Λία για μας, εργάζεται στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων.
Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία, έκανε μεταπτυχιακό στο Project Management και συνεχίζει με διδακτορικό στο citybranding ενώ αρθρογραφεί στην Athens Voice, ταξιδεύοντάς μας σε όμορφα μέρη.
Η Λία έχοντας νοσήσει η ίδια από καρκίνο, έγραψε το βιβλίο “Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο.
Μας λέει:
«Η θεραπεία του καρκίνου δεν είναι θεραπεία», είναι ο τίτλος ενός κεφαλαίου του βιβλίου μου. Κι αυτό γιατί πριν τη θεραπεία υπάρχει η πρόληψη, η εξέταση, η έγκαιρη διάγνωση.
Το Μovember έχει μεγάλη σημασία γιατί είναι μια υπενθύμιση στους άντρες να φροντίζουν τους εαυτούς τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο. Και σίγουρα δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Όλες έχουμε άντρες στη ζωή μας που αγαπάμε, πατέρα, σύντροφο, γιους, φίλους. Ας τους υπενθυμίζουμε να φροντίζουν τον εαυτό τους και την υγεία τους.
Ως γυναίκα συμμετέχω με χαρά στη δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και φοράω το ψεύτικο μουστάκι μου , γίνομαι “Mo Sister”, με την προτροπή να συμμετέχετε κι εσείς!»
Photo by Fotis Natsioulis !!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Artemis Karagianni, Χρήστος Χρήστου και 138 ακόμη
4 σχόλια
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email