#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

//#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa
202111211403195495

#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

Ο Νοέμβριος για το Σύλλογό μας είναι μήνας αφιερωμένος στην αντρική πρόληψη.
Οι άντρες αφήνουν μουστάκι κατά τη διάρκεια όλου του μήνα υπενθυμίζοντάς μας ότι η πρόληψη τους αφορά εξίσου με τις γυναίκες, που στέκονται κι εκείνες δυναμικά δίπλα τους, συμμετέχοντας από κοινού στο παγκόσμιο κίνημα του MOVEMBER.
Λέμε όλοι μαζί ΝΑΙ στην φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, στην άθληση, στο καθημερινό περπάτημα, τη σωστή διατροφή, τον περιορισμό του αλκοόλ, τη διακοπή του καπνίσματος, το ασφαλές σεξ, τον ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και την επίσκεψη στο γιατρό με την αρχική εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων.
Το μήνυμά μας σήμερα φέρνει κοντά σας η Λίνα Μουσιώνη!
Η Λίνα γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διδάκτωρ Λαογραφίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Από το 1991 ως το 2009, εργάστηκε ως επιμελήτρια και συντονίστρια του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Έχει οργανώσει και επιμεληθεί ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις με τη μορφή εργαστηρίων, μουσειοσκευών, φακέλων δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών εντύπων. Μελέτες και άρθρα της για το νεότερο πολιτισμό έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος της ΝΟΥΤΟΠΙΑΣ, συλλόγου για την αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων – ICOM και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Από το 2010 ασχολείται συστηματικά με την παιδική λογοτεχνία ενώ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος, Ο μάγος Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ, Η νεράιδα μαγείρισσα, Το Μουσείο των Υποσχέσεων, Ζητείται άλογο για αμαζόνα, Η Ρουμπίνη των Δασών, Καράβι στον Ουρανό, Βικτώρια, Η βαλίτσα της Νίνας, Η κατάσκοπος των Βιβλίων και από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική : Η πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα χαμόγελα, Ο δράκος Σερπαντίνος ξύπνησε, Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι, Ο λυποπόταμος, Δάφνη η Μονακριβούλα και Το μαγικό κλειδί.
Από το 2016 εργάζεται ως παιδαγωγική υπεύθυνη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων.
Η Λίνα μας όταν δεν γράφει, πηγαίνει σε μουσεία. Κι όταν πηγαίνει σε μουσεία, ταξιδεύει κι ονειρεύεται.
Photo by Fotis Natsioulis !!
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email