Καμπάνια Ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δερμάτος

///Καμπάνια Ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δερμάτος
60975843_1555694297893970_5268988676695654400_o

Καμπάνια Ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δερμάτος

Ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος.

“Φέρσου έξυπνα φυλάξου από τον ήλιο”.
Για ένα μήνα το μήνυμα αυτό θα το βλέπουμε στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών Λάρισας για να μας υπενθυμίζει την σπουδαιότητα προφύλαξής μας από τον ήλιο. Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με τις Αστικές συγκοινωνίες Λάρισας.

Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος και αποτελεί μία σημαντική απειλή για την δημόσια υγεία, καθότι τα νέα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς στον δυτικό κόσμο. Χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ το 2017 διαγνώστηκαν 87.110 νέες περιπτώσεις μελανώματος και σημειώθηκαν 9.730 θάνατοι από την συγκεκριμένη ασθένεια, ενώ αποτελεί τον κακοήθη όγκο με την μεγαλύτερη αύξηση νέων περιστατικών στους άνδρες και τον δεύτερο αντίστοιχα μετά τον καρκίνο του πνεύμονα στις γυναίκες.
Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι κανόνας στην ιατρική κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μελάνωμα: Όσο πιο έγκαιρα διαγιγνώσκεται, τόσο πιθανότερη είναι η πλήρης ίαση. Θα πρέπει τακτικά να εξετάζετε το δέρμα σας και οποιαδήποτε αλλαγή σε σπίλο ή εμφάνιση καινούριου θα πρέπει να σας οδηγεί στο δερματολόγο σας.

“Γιατί να αφήσεις το δέρμα σου να καεί?”

Ευχαριστούμε τις Αστικές συγκοινωνίες Λάρισας για τη δωρεά και την προώθηση της καμπάνιας χωρίς κόστος για το Σύλλογό μας.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email