Μορφές ενδοοικογενειακής βίας και συνέπειες στα παιδιά- Πολλαπλές διακρίσεις

//Μορφές ενδοοικογενειακής βίας και συνέπειες στα παιδιά- Πολλαπλές διακρίσεις
201911291700376769

Μορφές ενδοοικογενειακής βίας και συνέπειες στα παιδιά- Πολλαπλές διακρίσεις

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας (ΚΕΘΙ), ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, τα μέλη και τις φίλες του ΣΚΛ που σήμερα βοήθησαν στο να ανοιχτεί μια μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και τις συνέπειές της στα παιδιά αλλά και το φαινόμενο των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας.

Κρατάμε στη σκέψη μας ότι:
Μιλάμε ανοιχτά γι αυτό που μας συμβαίνει.
Μαθαίνουμε να ζητάμε και να δεχόμαστε βοήθεια.
Υπάρχει τρόπος. Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχουν λύσεις!
Ενημερωνόμαστε, δυναμώνουμε τους εαυτούς μας, μαθαίνουμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε μας και επιτέλους τολμάμε να μας αγαπάμε και να μας σεβόμαστε μέρα τη μέρα όλο και πιο πολύ.

Σταματάμε την αναπαραγωγή στερεοτύπων στην ανατροφή των παιδιών μας, στις φιλικές, κοινωνικές και εργασιακές μας σχέσεις, διεκδικούμε τη θέση μας στον κόσμο και δεν περιμένουμε μόνο από τους άλλους, κοινωνία και πολιτεία να κάνει τα πάντα για μας.

Αναλαμβάνουμε δράση προσωπικά και γινόμαστε εμείς οι ίδιες, η καθεμία ξεχωριστά, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο γύρω μας.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email