Eνδοοικογενειακή βία – Πολλαπλές διακρίσεις

//Eνδοοικογενειακή βία – Πολλαπλές διακρίσεις
75513589_528718061308624_653027310382874624_n (1)

Eνδοοικογενειακή βία – Πολλαπλές διακρίσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει στις 26 Νοέμβρη 2019 στο χώρο των γραφείων του, Δήμητρας 14, 2ος όροφος, και ώρα 7.00-9.00μ.μ. , ομιλία με θέμα: «Μορφές ενδοοικογενειακής βίας και συνέπειες στα παιδιά- Πολλαπλές διακρίσεις- Δομές και υπηρεσίες στήριξης Γυναικών». Στην εκδήλωση θα προβληθεί σχετικό βίντεο ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, των δύο δομών και τους συμμετέχοντες.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης μας.
[Η βία κατά των γυναικών συνιστά παγκόσμιο φαινόμενο, που απαντάται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο όλων των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ανάπτυξης, του πληθυσμού, του πολιτισμού ή της θρησκείας τους.
Το φαινόμενο της έμφυλης βίας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απειλεί διαρκώς όλες τις γυναίκες, διακυβεύοντας έτσι την ψυχική και την σωματική ακεραιότητά τους, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας συνολικά.
Ταυτόχρονα, η βία κατά των γυναικών, προσλαμβάνεται ως επιμέρους πτυχή των έμφυλων ανισοτήτων και ερμηνεύεται ως μια μορφή έκφρασης των αναχρονιστικών και στερεοτυπικών μηχανισμών υποτακτικής θέασης των γυναικών.
Σύμφωνα με τον ορισμό που υιοθετήθηκε από την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών, η βία κατά των γυναικών περιλαμβάνει τη σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική και οικονομική βία που ασκείται στο πλαίσιο της οικογένειας, της κοινωνίας, του κράτους. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η βία κατά των γυναικών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα και συνδέεται με το ζήτημα της ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων ]

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email