Σχολείο Αγωγής Υγείας

///Σχολείο Αγωγής Υγείας
201711132138349600

Σχολείο Αγωγής Υγείας

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην διοργανώτρια ΕΛΕΑΝΑ για την πρωτοβουλία να καλέσει τον Καθηγητή και Δ/ντή Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ. κ. Δημήτριο Κούβελα στο πρώτο σχολείο αγωγής υγείας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Ένα “σχολείο” αλήθεια πολύ διαφορετικό και πολύ πιο χρήσιμο από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε ποτέ να έχει παρακολουθήσει κανείς μας είτε υγιής είτε ασθενής.

Ο εξαιρετικός ομιλητής κράτησε το ενδιαφέρον και την προσοχή του κοινού του στα ύψη καθώς για πρώτη φορά ακούστηκαν αλήθειες άγνωστες στους περισσότερους από μας, που έρχονται σε αντίθεση με όσα συνήθως ακούμε μέσα από τα ΜΜΕ.

Πολιτικές υγείας, φάρμακα, επιστήμη, ομοιοπαθητική, τακτικές εταιριών, λίστα φαρμάκων, κριτήρια αξιολόγησης, διαπραγμάτευση, κλινική εξέταση-κάτι που όλοι οι φοιτητές της ιατρικής μαθαίνουν αλλά λίγοι εφαρμόζουν ορθά στους ασθενείς τους και δεκάδες άλλα θέματα ειπωμένα με απλό και απόλυτα κατανοητό για όλους μας τρόπο.

Τελικά η είδηση της απόσυρσης ενός φαρμάκου από μια εταιρία πριν λίγες ημέρες ίσως πέρα από τον αρχικό πανικό που προκάλεσε να γίνει η αφορμή για μια σειρά από ανάλογες δράσεις που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να μπορέσει να τις παρακολουθήσει το σύνολο των πολιτών της χώρας. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ήταν εκεί και υπόσχεται σύντομα τη διοργάνωση αυτού του Σχολείου για πολλούς περισσότερους.

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email