5ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος

///5ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος
384228180_3019358261527559_9045696916882521216_n

5ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος

Το 5ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος (12-14/10/2023) , το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της ΕΟΠΕ, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου τις τριήμερες εργασίες του, στις οποίες συμμετείχε πλήθος εξαίρετων επιστημόνων από τον χώρο της Ογκολογίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Κωτσάκη και την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου για την πρόσκληση να συμμετέχει ενεργά και ο Σύλλογός μας με την πρόεδρό μας Ιωάννα Καραβάνα να απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης αλλά και να συμμετέχει και με την ιδιότητά της ως μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου με εισήγησή της από τη μεριά των ασθενών στην ενότητα “Ο ρόλος της Καινοτομίας στην Ογκολογία”, μαζί με τον επιμελητή Α’ της της Α’ Παθολογικής Ογκολογικής κλινικής του Αγίου Σάββα κ. Μιχάλη Νικολάου από τη μεριά των γιατρών (ΕΟΠΕ), την κα Χ.Κανή, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης χορήγησης φαρμάκων (ΕΟΠΥΥ) που μίλησε για την “Ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού κανονισμού ΗΤΑ στην ελληνική πραγματικότητα” και τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σ. Παπαγεωργίου ο οποίος μίλησε για το ρόλο της ΥΠΕ στην υλοποίηση της Πολιτικής Υγείας στην Κεντρική Ελλάδα ενώ προηγήθηκε η εξαιρετική εισήγηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οικονομολόγου υγείας κ. Κ.Αθανασάκη για “το όφελος της χρήσης των καινοτόμων ανοσοθεραπειών για την κοινωνία και το σύστημα υγείας στην Ελλάδα”.

Στην πρώτη ενότητα με θέμα Υποστηρικτική Αγωγή, της 12ης Οκτωβρίου, συμμετείχε επίσης η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, Διευθυντρια ΕΣΥ, της Αναισθησιολογικής κλινικής ΠΓΝΛ, κα Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου με εισήγησή με θέμα “Αναλγητική αγωγή σε ογκολογικούς ασθενείς: φαρμακευτικός αλγόριθμος”.

Υπερήφανοι για την πόλη μας, τους λαμπρούς επιστήμονες και το έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο, την Ιατρική μας Σχολή και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δυο ογκολογικών κλινικών του ΠΓΝΛ και του ΓΝΛ της πόλης μας.

Υπερήφανοι και για τους ανθρώπους του Συλλόγου μας.

Συνεχίζουμε διεκδικώντας καθημερινά την καθολική, έγκυρη και έγκαιρη προσβασιμότητα και ασφάλεια για όλους μας, πολεμώντας όλες τις υφιστάμενες ανισότητες στην υγεία κρατώντας στη σκέψη μας το μήνυμα του συνεδρίου:
“Οι νικητές δεν είναι άνθρωποι που ποτέ δεν απέτυχαν, αλλά άνθρωποι που ποτέ δεν παραιτήθηκαν”.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email