Συνέντευξη μελών του ΣΚΛ στο Formedia

//Συνέντευξη μελών του ΣΚΛ στο Formedia
324680637_3291010574543824_5370750932646294137_n

Συνέντευξη μελών του ΣΚΛ στο Formedia

4 Φλεβάρη: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Ποιος πρέπει να εμπλακεί;;;

Όποιος κι αν είσαι – επιζών από καρκίνο, συνάδελφος, φροντιστής, φίλος, ηγέτης, εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, δάσκαλος ή μαθητής – έχεις τη δύναμη να αναλάβεις δράση.

ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ Μαζί,

Αλλάζουμε. Γινόμαστε καθένας μας η …αλλαγή!

Κάθε μία δράση έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά για εμάς τους ίδιους, για τους ανθρώπους που αγαπάμε, για τον κόσμο ολόκληρο. Είναι η στιγμή να δεσμευτούμε προσωπικά καθένας μας σε έναν σκοπό.

Συμμετέχουμε όλοι  με όποιον τρόπο μπορούμε.

Δημιουργούμε τη δική μας προσαρμοσμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το δικό μας μήνυμα προσωπικής δέσμευσης και το μοιραζόμαστε με τον κόσμο.

Ξεκινάμε  μια συζήτηση για τον καρκίνο με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τα δίκτυά μας.

Δοκιμάζουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τη δικαιοσύνη(!)  και τον καρκίνο https://www.worldcancerday.org/take-quiz

Δοκιμάζουμε 5 χιλ. με τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, περπάτημα, πεζοπορία…ό,τι θέλουμε! Μόλις ολοκληρώσουμε την πρόκληση, δημοσιεύουμε το επίτευγμά μας στο Instagram, στο TikTok ή στο κανάλι της επιλογής μας και ζητάμε από 5 φίλους μας να κάνουν το ίδιο και να βοηθήσουν στη διάδοση της είδησης!

Το να μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο και τις εμπειρίες μας κάνει τεράστια διαφορά στην αύξηση της κατανόησης, την υπέρβαση του στίγματος και τη μείωση του φόβου. Ο καθένας μας έχει μια ιστορία να μοιραστεί. Ας την πούμε!

Εταιρείες και επιχειρήσεις μπορείτε να είστε ισχυροί εμπνευστές θετικών αλλαγών. Χρησιμοποιήστε την επιρροή σας για να εμπνεύσετε τη δράση μεταξύ των εργαζομένων, των επενδυτών, των προμηθευτών και των πελατών σας.

Επαγγελματίες υγείας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μπορείτε να έχετε την προσοχή όλου του κόσμου. Ως επαγγελματίες υγείας, η φωνή σας έχει σημασία. Προσθέστε τη φωνή σας αυτή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Κυβερνήσεις έχετε τη δύναμη να οδηγήσετε σε ένα υγιέστερο, φωτεινότερο μέλλον για τους λαούς σας. Ας δείξει η κυβέρνηση κάθε χώρας  τη δέσμευσή της στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Δείξτε μας  τι θέλετε αλήθεια  να κάνετε για τους ανθρώπους και τη χώρα σας.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία;

Θέλουμε να κάνουμε λίγο θόρυβο και να επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν ανισότητες στη φροντίδα του καρκίνου παγκοσμίως.

Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους παντού να ξυπνήσουν στο κάλεσμά μας για να δραστηριοποιηθούν και να μιμηθούν το κλείσιμο του χάσματος με αυτήν την πρόκληση.

Εμείς ξεκινήσαμε σήμερα! Ευχαριστούμε Σοφία Σπανού και formedia για το βήμα που μας δώσατε!

#WorldCancerDay  #CloseTheCareGap

https://www.worldcancerday.org/about-us

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email