#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

///#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa
202112041557513357

#Movember #CancerPatientsAssociationofLarissa

Ο Νοέμβριος για το Σύλλογό μας είναι μήνας αφιερωμένος στην αντρική πρόληψη.
Οι άντρες αφήνουν μουστάκι κατά τη διάρκεια όλου του μήνα υπενθυμίζοντάς μας ότι η πρόληψη τους αφορά εξίσου με τις γυναίκες, που στέκονται κι εκείνες δυναμικά δίπλα τους, συμμετέχοντας από κοινού στο παγκόσμιο κίνημα του MOVEMBER.
Λέμε όλοι μαζί ΝΑΙ στην φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας, στην άθληση, στο καθημερινό περπάτημα, τη σωστή διατροφή, τον περιορισμό του αλκοόλ, τη διακοπή του καπνίσματος, το ασφαλές σεξ, τον ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και την επίσκεψη στο γιατρό με την αρχική εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων.
Το μήνυμά μας σήμερα φέρνει η Φωτεινή Καλούδη!
Η Φωτεινή είναι υπεύθυνη Καλλιτεχνικού και Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού του Δημοτικού Κουκλοθίασου « Τιριτόμπα» και του Μουσείου Κούκλας Λάρισας από το 2014.
Κουκλοπαίκτρια, σεναριογράφος, βιβλιοφάγος, κατασκευάστρια κούκλας, μάσκας και σκηνικών, μουσικός , πολυπράγμων αλλά κυρίως εκπαιδεύτρια ζωής, καθώς αμέτρητα παιδιά έχουν περάσει από τα χρωματιστά της εργαστήρια παίρνοντας μαζί τους γνώσεις, έμπνευση και χαρά για τη ζωή.
Έχει συνεργαστεί με κουκλοπαίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την προώθηση της τέχνης του κουκλοθεάτρου σε όλα τα επίπεδα με την σύγχρονη και ευρεία έννοια της. Είναι μέλος της Unima Hellas Kέντρο Ελληνικού Κουκλοθεάτρου φιλοξενώντας κουκλοπαίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Λάρισα.
Έχει διοργανώσει Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου (Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα) , Ετήσιους Εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, Κεντρικές Εκθέσεις Βιβλίων Συλλόγου Βιβλιοπωλών Λάρισας ( Πρόεδρος Βιβλιοπωλών Λάρισας 2007-2010) .
Παράλληλα εργάστηκε ως καθηγήτρια μουσικής στο πιάνο και την αρμονία ( κλασσική εκπαίδευση) και συμμετείχε σε μουσικά σύνολα πνευστών της Λάρισας σε ρυθμούς Funk and Jazz.
Το 2005 δημιούργησε το παιδικό βιβλιοπωλείο- εργαστήριο παραμυθιών « Το σπίτι του Σοφούλη» ( 2005-2014) μαθαίνοντας στα παιδιά να διασκεδάζουν με τα λογοτεχνία, αλλά κυρίως να μη ξεχνούν ονειρεύονται.
Το Τιριτόμπα είναι το δεύτερο σπίτι της. Στο εργαστήριο κούκλας περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας.
Τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευάσει 243 θεατρικές κούκλες ( και βάλε) για παιδικές παραστάσεις οι οποίες κοσμούν το Μουσείο Κούκλας μαζί τις κούκλες των αείμνηστων Σοφία Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου , έχει συνεργαστεί με σχολεία, φορείς, συλλόγους και έχει γράψει δεκάδες πρωτότυπα σενάρια για κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους.
Εκτός από τα μικρά παιδιά, εκπαιδεύει ενήλικες στην κατασκευή θεατρικής κούκλας και στην εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων.
Θα την βρείτε στην πόλη μας – αλλά και σε άλλες πόλεις – φορτωμένη με βαλίτσες, κούκλες , ηχεία και σκηνικά , μπρός ή πίσω από την σκηνή, να τραγουδάει τραγούδια για φρέσκο, ζεστό σπιτικό κουκλοθέατρο.
Ευχαριστούμε πολύ «φωτεινή» Φωτεινή μας!
Photo by Fotis Natsioulis !!
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email