”Χέρι Βοηθείας”

//”Χέρι Βοηθείας”
09-01-2021

”Χέρι Βοηθείας”

«Χέρι Βοήθειας» ονομάσαμε τη νέα δράση του συλλόγου μας και απευθύνεται σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας και αφορά στην παροχή  πρακτικής βοήθειας κυρίως σε μοναχικά, ευάλωτα και ευπαθή άτομα με καρκίνο.

Σκοπός μας είναι  η βοήθεια  τόσο των ίδιων των ασθενών όσο και η ελάφρυνση  των μελών των οικογενειών τους και των φροντιστών τους, στο μέτρο των μικρών δικών μας δυνατοτήτων, από το βάρος που αυτοί οι άνθρωποι σηκώνουν καθημερινά μόνοι τους.

Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές μας είναι σε θέση να παρέχουν ένα χέρι βοήθειας στην αντιμετώπιση μικροζητημάτων καθημερινότητας των μελών μας και συγκεκριμένα:

α. Προμήθεια ειδών φαρμακείου

β. Προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης από super market

γ. Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ

δ. Μεταφορά ειδών ρουχισμού από και προς καθαριστήριο

Μπορείτε να μας καλείτε καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή το μεσημέρι 1.00 -3.00 στο τηλέφωνο 6906123280 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 3.00 -5.00 στο 6906123281.

Στα τηλέφωνα αυτά,  τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες,  απαντούν δύο εθελοντές μας οι οποίοι  λαμβάνουν τα αιτήματά σας  και φροντίζουν σε συνεννόηση με την ομάδα εθελοντών που επιφορτίστηκε με τη δράση αυτή για την ικανοποίησή τους εντός χρονικού διαστήματος από 24-48 ώρες.

Έτσι ξεκινήσαμε αλλά μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να παρέχουμε με ασφάλεια και τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος που σχεδιάσαμε για τα μέλη μας  και αφορούν :

  1. Συνοδεία σε προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού
  2. Επίσκεψη συντροφιάς στο σπίτι, ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατό ψηλότερα το ηθικό τόσο των ασθενών όσο και των φροντιστών τους και
  3. Συνοδεία ασθενών σε απλές δραστηριότητες (συντροφιά περιπάτου) σε εξωτερικούς χώρους εφόσον αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με σχετική βεβαίωση του θεράποντα ιατρού του ασθενή.

Υπεύθυνοι συντονιστές της ομάδας εθελοντών της δράσης «Χέρι Βοήθειας»  είναι ο κ. Κωνσταντίνος Παπαματθαίου και η κα Χρύσα Μπούσουλα, ενώ την εποπτεία όλης της ομάδας  έχουν οι ψυχολόγοι μας Κέλλυ Αγοραστού και Τόνια Σκλάβου.

Πολύτιμοι συνεργάτες στο εγχείρημά μας αυτό είναι η κα Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, ιατρός αναισθησιολόγος/ιατρείο Πόνου ΠΓΝΛ και η κα Μαρία Γκιτέρσου, νοσηλεύτρια/υπεύθυνη γραφείου δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας ΓΝΛ.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email