Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

//Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ
70478539_1649566801840052_3584191478852747264_o

Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κα Ιωάννα Καραβάνα και ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Γκούμας συναντήθηκαν το πρωί της 20ης-9-2019 με το νέο Διοικητή της ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς , κ. Φώτη Σερέτη, ο οποίος μόλις χθες 19-9-2019 ανέλαβε τελικά τα καθήκοντά του, πρώτος μεταξύ των συνολικά επτά Δυπεαρχών της επικράτειας, γεγονός που καταδεικνύει αφενός τη σοβαρότητα του σοβαρού προβλήματος της αναβολής σημαντικού αριθμού θεραπειών καρκινοπαθών, που ανέκυψε ιδιαιτέρως οξύ το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ΠΓΝΛ και αφετέρου την αναγνώριση περί της κρίσιμης και επιτακτικής ανάγκης να καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για την επίλυσή του από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας .
Η συνάντηση αυτή, η οποία ζητήθηκε άμεσα από τον Δυπεάρχη μετά τα σχετικά δημοσιεύματα και τις εκκλήσεις προς κάθε κατεύθυνση που απηύθυνε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, υπήρξε αποδοτική και με συγκρατημένη αισιοδοξία οι εκπρόσωποι του Συλλόγου διαπίστωσαν ότι η πρώτη απόφαση που ο κ. Σερέτης υπέγραψε με την ανάληψη των καθηκόντων του απελευθερώνει το ποσό των 2.000.000 ευρώ για την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.
Από τη συνάντηση προέκυψε ότι ο νέος Δυπεάρχης ζήτησε την αποστολή αναλυτικών οικονομικών στοιχείων καθώς και στοιχείων ασθενών και φαρμάκων, από όλα τα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, σε εβδομαδιαία βάση, ένα follow up, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει στον καλύτερο δυνατό προϋπολογισμό όλων των σχετικών δαπανών καθώς και στην διεκδίκηση συνακόλουθα εξορθολογισμένων και τεκμηριωμένων κονδυλίων, που θα δικαιούται να ζητά και να λαμβάνει η κάθε υγειονομική περιφέρεια και στη συνέχεια αυτά τα ποσά ομοίως εξορθολογσμένα, να επιμερίζονται στα κατά τόπον νοσοκομεία την ευθύνη της λειτουργίας και εποπτείας των, η 5η ΥΠΕ έχει.
Θα ακολουθήσει σειρά συσκέψεων με τους Διοικητές Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ενώ ακόμα και σημειολογικά η προσωπική επιλογή του νέου Δυπεάρχη να συναντηθεί πριν από κάθε άλλο φορέα, με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας τιμά τον ίδιο αλλά και το δυναμικό αγώνα που ο Σύλλογος κάνει.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email