Επίσκεψη της προέδρου κας Ιωάννας Καραβάνα στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

///Επίσκεψη της προέδρου κας Ιωάννας Καραβάνα στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας
427805486_3109679822495402_3995896142103670835_n

Επίσκεψη της προέδρου κας Ιωάννας Καραβάνα στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Μαθητεία είναι ένας θεσμός που αφορά το μεταλυκειακό έτος για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, το οποίο υλοποιείται σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Συνδυάζεται μέσα από αυτόν η απασχόληση σε εργασιακό χώρο, σχετικό με το αντικείμενο που έχει αποφοιτήσει ο σπουδαστής, και συγχρόνως συνεχίζεται παράλληλη εκπαίδευση και στήριξη από το σχολείο φοίτησης. Οι μαθητές/τριες με αυτόν τον τρόπο εντάσσονται ομαλά στην αγορά εργασίας και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους, αναβαθμίζοντας το πτυχίο τους από πτυχίο επιπέδου 4 σε επιπέδου 5, ισότιμο με το πτυχίο των ΔΙΕΚ.

Το πρόγραμμα της μαθητείας διαρκεί 9 μήνες. Από τα μέσα Οκτωβρίου έως μέσα Ιουλίου, δηλαδή συνολικά περιλαμβάνει 156 ημέρες πραγματικής εργασίας.

Δε θα μπορούσαμε ως Σύλλογος Καρκινοπαθών να μην έρθουμε κοντά και σε αυτόν τον πληθυσμό των νέων ανθρώπων, που ήδη βρίσκονται στο “πεδίο της μάχης”.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Διεύθυνση του 7ου ΕΠΑΛ, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητευόμενους/ες για την πρόσκληση να μιλήσει η πρόεδρός μας μαζί τους, ευαισθητοποιώντας αφενός το νεανικό κοινό σε σχέση με τον εθελοντισμό αλλά ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους αυριανούς επαγγελματίες του χώρου υγείας, για τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο αλλά και για ένα διαφορετικό, ανθρωποκεντρικό και ενσυναισθητικό μοντέλο επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας μαζί τους.

Αλλάζουμε τον τρόπο επικοινωνίας μας, αλλάζουμε τον κόσμο μας.

Συνεχίζουμε !

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email