Πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας”

//Πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας”
χερι

Πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας”

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού σήμερα

Με αφορμή λοιπόν την πολύ σημαντική αυτή μέρα για όλους εμάς αλλά και επειδή είναι Δεκέμβρης, ένας μήνας που όσο δύσκολα κι αν είναι όσα βιώνουμε όλοι μας αυτόν τον καιρό, δεν παύει να είναι ένα μήνας γιορτών, μια αφορμή χαράς κι ένας λόγος να λάβουμε αλλά και κυρίως να δώσουμε ένα μικρό δώρο στους συνανθρώπους μας θέλουμε να μοιραστούμε ένα «δώρο καρδιάς» που είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε με μεγάλη αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια, για όσο υπάρχει ανάγκη και το οποίο είναι:

Η παροχή πρακτικής βοήθειας κυρίως σε μοναχικά, ευάλωτα και ευπαθή άτομα με καρκίνο, τα οποία είναι μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, έτσι ώστε αυτά να βοηθηθούν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την αυτονομία τους, παραμένοντας στο φυσικό, οικογενειακό -εφόσον υπάρχει- και κοινωνικό περιβάλλον τους.

Αυτή μας η απόφαση σκοπό έχει να βοηθήσει τόσο τους ίδιους τους ασθενείς όσο παράλληλα και τα μέλη των οικογενειών τους και τους φροντιστές τους ώστε να ελαφρύνουμε στο μέτρο των μικρών δικών μας δυνατοτήτων ένα μέρος από το τεράστιο βάρος που αυτοί οι άνθρωποι σηκώνουν καθημερινά μόνοι τους.

Αφού λοιπόν πρώτα από όλα εκπαιδευτήκαμε κατάλληλα για να μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια από ειδικούς , ψυχολόγους και κοινωνικούς ανθρωπολόγους, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους του Gestalt Foundation (Ιωάννα Καλώτα, Σέβη Χατζοπούλου, Κέλλυ Αγοραστού, Τόνια Σκλάβου, Βασίλης Νταόπουλος) , οργανώσαμε ένα εξειδικευμένο δίκτυο εθελοντών, οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες (ένα «χέρι βοήθειας» που πολλές φορές έχουμε πολλοί από μας ανάγκη!) στην αντιμετώπιση μικροζητημάτων της καθημερινότητάς μας.

Αν λοιπόν είστε ασθενείς και μέλη του Συλλόγου μας και χρειάζεστε:

α. Προμήθεια ειδών φαρμακείου
β. Προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης από super market
γ. Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ
δ. Μεταφορά ειδών ρουχισμού από και προς καθαριστήριο

Μπορείτε να μας καλείτε καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή το μεσημέρι 1.00 -3.00 στο τηλέφωνο 6906123280 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 3.00 -5.00 στο 6906123281.

Στα τηλέφωνα αυτά, τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, θα απαντούν δύο εθελοντές μας οι οποίοι θα λαμβάνουν τα αιτήματά σας και θα φροντίζουν σε συνεννόηση με την ομάδα εθελοντών που επιφορτίστηκε με τη δράση αυτή για την ικανοποίησή τους εντός χρονικού διαστήματος από 24-48 ώρες.

Κι αυτό να ξέρετε είναι μόνο η αρχή μας!

Γιατί μόλις λοιπόν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα μπορέσουμε να παρέχουμε με ασφάλεια και τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος που σχεδιάσαμε για τα μέλη μας και αφορούν :

1. Συνοδεία σε προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού
2. Επίσκεψη συντροφιάς στο σπίτι, ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατό ψηλότερα το ηθικό τόσο των ασθενών όσο και των φροντιστών τους και
3. Συνοδεία ασθενών σε απλές δραστηριότητες (συντροφιά περιπάτου) σε εξωτερικούς χώρους εφόσον αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με σχετική βεβαίωση του θεράποντα ιατρού του ασθενή.

Υπεύθυνοι συντονιστές της ομάδας εθελοντών της δράσης «Χέρι Βοήθειας» που ξεκινάει τη Δευτέρα 7-12-2020 είναι ο Κωνσταντίνος Παπαματθαίου και η Χρύσα Μπούσουλα, ενώ την εποπτεία όλης της ομάδας έχουν οι Κέλλυ Αγοραστού και Τόνια Σκλάβου.

Πολύτιμοι συνεργάτες στο εγχείρημά μας αυτό είναι η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, ιατρός αναισθησιολόγος/ιατρείο Πόνου ΠΓΝΛ και Μαρία Γκιτέρσου, νοσηλεύτρια/υπεύθυνη γραφείου δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας ΓΝΛ.

Διπλή η χαρά μας για τα διπλά «νέα μας ξεκινήματα» την ερχόμενη Δευτέρα με την έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος «Χέρι βοήθειας» αλλά και των Ομάδων αυτοβοήθειας το απόγευμα !!!

Ας είναι ο Δεκέμβρης αυτός αλλά και η κάθε μας ημέρα ένας λόγος και μια αφορμή για «δώρα καρδιάς»

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email