Ημερίδα Oυρογεννητικού καρκίνου 21-11-2017

///Ημερίδα Oυρογεννητικού καρκίνου 21-11-2017
23783530_1397408073703560_2091187175982320949_o

Ημερίδα Oυρογεννητικού καρκίνου 21-11-2017

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) πραγματοποίησε σήμερα 22-11-2017 στην Αθήνα Επιστημονική Ημερίδα  με θέμα τον καρκίνο των νεφρών και τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Οι καρκίνοι που πλήττουν το ουρογεννητικό σύστημα έχουν μικρή αναγνωσιμότητα, πλην του καρκίνου του προστάτη και αυτό δυσχεραίνει την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, είναι ο 5ος  συνηθέστερος καρκίνος στον δυτικό κόσμο και η δεύτερη πιο συχνή κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος μετά τον καρκίνο του προστάτη ενώ παράλληλα είναι και  η 4η αιτία εμφάνισης καρκίνου στη χώρα μας. Ο καρκίνος των νεφρών, είναι η 3η συχνότερη κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος. Εμφανίζεται συχνότερα σε άντρες, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας και παρότι δεν είναι ευρέως γνωστό, ανήκει στους 10 πιο κοινούς καρκίνους που προσβάλλουν τους ενήλικες, ενώ θεωρείται δυνητικά απειλητικός για τη ζωή των ασθενών.

 

Με την Ημερίδα αυτή, η ΕΛΛ.Ο.Κ. συνέβαλε στην ενημέρωση του κοινού, των ασθενών και των οικείων τους για τους συγκεκριμένους τύπους καρκίνου του ουρογεννητικού συστήματος. Δόθηκε έμφαση στις αιτίες εμφάνισης και την πρόληψη, εστίασε στους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης, με τη συνδρομή της ανοσοθεραπείας, της εξατομικευμένης ιατρικής αλλά των κατάλληλων επεμβατικών μεθόδων καθώς και στη σημασία του τρόπου διαβίωσης και  τη βιωματική εμπειρία των ίδιων των ασθενών.

Σκοπός ήταν τα στελέχη των μελών της ΕΛΛ.Ο.Κ να αποκτήσουν τις απαραίτητες βασικές γνώσεις για τις πλέον κοινές μορφές  καρκίνου στη χώρα μας και στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πληρέστερα στις ανάγκες των ασθενών στη περιοχή τους.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΛ.Ο.Κ. δήλωσαν την ετοιμότητα και την προθυμία τους να υποστηριχθούν αντίστοιχες δράσεις ευαισθητοποίησης και  ενημέρωσης των μελών της, στη περιοχή τους.

Η Επιστημονική Ημερίδα για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (Ε.Ο.Ε.) ενώ είχε και την επιστημονική υποστήριξη του Καθηγητή Αριστοτέλη Μπάμια.

Στην ημερίδα συμμετείχαν: η Πρόεδρος του  Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου κα Ιωάννα Καραβάνα, η Αντιπρόεδρος ΣΚΛ κα Μαρία Γκιτέρσου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Γκούμας .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email