Επιστημονική Ημερίδα για τον Αιματολογικό καρκίνο

///Επιστημονική Ημερίδα για τον Αιματολογικό καρκίνο
21686087_10209431068205969_8973813726893644668_n

Επιστημονική Ημερίδα για τον Αιματολογικό καρκίνο

Στην Αθήνα χτες 20-9-2017 πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα για τον αιματολογικό καρκίνο, ανοιχτή στο κοινό, από το σύλλογο Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων – Ιατρών Αθηνών «Κ.Ε.Φ.Ι», στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι ιατροί αιματολόγοι.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών που έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη συνολική επιβίωση να έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια λόγω της εισαγωγής νεότερων και αποτελεσματικότερων θεραπειών.
Την ημερίδα παρακολούθησε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και εκπρόσωπός μας στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (E.C.P.C) κα Ιωάννα Καραβάνα, η οποία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό και αφού συνεχάρη την κα Ζωή Γραμματόγλου και το σύλλογο «Κ.Ε.Φ.Ι» για το σύνολο των εξαιρετικών δράσεων που διοργανώνουν, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τους σκοπούς και τις πρόσφατες δράσεις της ΕΛΛ.Ο.Κ. στον τομέα της υγείας.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ΕΛΛ.Ο.Κ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κεφαλής και Τραχήλου (European Head and Neck Society – EHNS) και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (την ECPC).
Ειδικότερα μίλησε για την 5η ετήσια εβδομάδα #makesensecampaign, (από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου) κατά τη διάρκεια της οποίας υλοποιούνται δράσεις σε όλη την Ευρώπη που σκοπό έχουν την ανάδειξη της σημασίας της αποκατάστασης των βλαβών και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών και των οικείων τους βλαβών ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των ασθενών κατά την επιβίωση.
Μεταξύ των δράσεων της ΕΛΛ.Ο.Κ. φέτος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνονται:

• Δημιουργία σελίδας για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου στην ιστοσελίδα της ΕΛΛ.Ο.Κ.
• Ενημερωτική διημερίδα που διοργανώνουμε με θέμα Καρκίνος Κεφαλής & Τραχήλου: Ο Άγνωστος Καρκίνος , 22-23 Σεπτεμβρίου 2017, Ξενοδοχείο Τιτάνια
• Ενημερωτική καμπάνια στα social media για τα συμπτώματα καρκίνου κεφαλής & τραχήλου, το ρόλο του ιού HPV, την ανάγκη αποκατάστασης των βλαβών, την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ασθενών
• Κατάθεση πρότασης από την Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας προς το Υπουργείο Υγείας για την για την αντιμετώπιση του ΚΚ&Τ
• Πρόσκληση των ασθενών με ΚΚ&Τ και οικείων για συμμετοχή στη Ομάδα Εργασίας Ασθενών με Σπάνιους Καρκίνους

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email