Εκδήλωση Satyananda Yoga

18738394_1036851473111591_708115569866555425_o

Εκδήλωση Satyananda Yoga

Η Satyananda Yoga είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ολιστικό σύστημα γιόγκα που ενώνει Κεφάλι Καρδιά και Χέρια. Έχει τις ρίζες της στην παράδοση, προσαρμοσμένη ωστόσο στις ανάγκες του σήμερα και παρέχει τα εργαλεία για την ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας και την αφύπνιση του λανθάνοντος δυναμικού του ατόμου. Οι θετικές αλλαγές συμβαίνουν φυσικά, ως αποτέλεσμα της τακτικής εξάσκησης και δεν εξαναγκάζουν το νου και το σώμα να φτάνει στα όριά τους και να τα παραβιάζει. Η γιόγκα γίνεται συχνά κατανοητή ως συνώνυμο της σωματικής άσκησης, αλλά αυτό είναι μόνο μια πλευρά της.
Στόχος της ολιστικής αυτής προσέγγισης είναι να αναπτυχθούν όλες οι πλευρές της προσωπικότητας ενός ατόμου, όχι μόνο το σώμα, αλλά ευρύτερα η φυσική, νοητική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική πλευρά της προσωπικότητας και το σημαντικότερο είναι κατάλληλη για όλους.
Η εισηγήτρια της Satyananda Yoga, κ. Ακριβή Γεωργακάκη καλεσμένη από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, βρέθηκε  την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, Δήμητρας 14, 2ος όροφος, όπου και μίλησε στα μέλη και τους φίλους μας που παραβρέθηκαν για την εμπειρία της με καρκίνο και το πώς οι πρακτικές της yoga την βοήθησαν να τον αντιμετωπίσει.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν  κάποιες από αυτές τις πρακτικές τόσο από την κ. Ακριβή Γεωργακάκη όσο και από την εδώ και 5 χρόνια εθελόντρια δασκάλα yoga του Συλλόγου μας κ. Ελένη Ζαρογιάννη.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email