2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης

///2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης
83797971_10218537300198799_635589378088894464_n

2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης

Το II Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης ολοκλήρωσε σήμερα τις διήμερες εργασίες του. Η α’ Συνεδρία της σημερινής μέρας είχε θέμα “Υγεία- Προκλήσεις και Στόχοι”, εισηγητή τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη και ομιλητές τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ.Φ. Σερέτη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Α. Γιαννούκα, τον Δ/ντη ΜΕΘ ΓΝΛ και εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα υγείας κ. Α. Κομνό και τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ και Πρόεδρο Ομίλου Animus κ. Α. Νταβέλη ενώ ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις αλλά κατατέθηκαν και σημαντικοί προβληματισμοί από τους παριστάμενους.
Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρόντες.

Από τα πολλά που ακούσαμε όλοι μας σήμερα εκεί και έχοντας -εμείς ειδικά- άμεση και από πρώτο χέρι αντίληψη της εξαιρετικά δυσχερούς καθημερινότητας που το σύνολο της κοινότητας των ασθενών βιώνει, με ελλείψεις και δυσχέρειες παντός είδους, ευχόμαστε για το καλό όλων μας -ληπτών, παρόχων και πληρωτών υπηρεσιών υγείας- η ευφυής ρήση που κάποια στιγμή ακούστηκε, “πλούσιοι” να θέλουν και να επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία για την θεραπεία τους και να μην αναγκάζονται “φτωχοί” να πληρώνουν ακριβά για τη θεραπεία τους ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα”, να γίνει πραγματικότητα.

Παράλληλα ευελπιστούμε ότι η συζήτηση που ανοίχτηκε αλλά και η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για τη δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικου Κέντρου στη Θεσσαλία να προχωρήσει με την υποστήριξη, τη δέσμευση, τη συνέπεια, τη σοβαρότητα, τη σωστή μελέτη και την οργάνωση που απαιτεί η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Έως τότε όλοι εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα και μη.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email