Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν.Λάρισας

///Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν.Λάρισας
27999252_1241904172612117_2028260830_o

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν.Λάρισας

«Ευχαριστώ θερμά το ΣΜΝΛ και τον Πρόεδρό του κ. Αποστόλη Γούλα, εκ μέρους όλων των ασθενών με καρκίνο, για την γενναιόδωρη οικονομική προσφορά σας. Να είστε σίγουροι ότι ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει χαμένο αφού στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες που όλοι βιώνουμε, οι ανάγκες που υπάρχουν παντού αλλά και ειδικότερα στις δημόσιες δομές υγείας, όπου ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας προσέρχονται για να θεραπευθούν, είναι πραγματικά πολλές και δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Ήδη στις αρχές του χρόνου υλοποιήσαμε το πρώτο μέρος της δικής μας προσφοράς προς την Ογκολογική Κλινική του ΓΝΛ(Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο) και αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε την επόμενη κίνησή μας, που χάρη σε σας θα μπορέσουμε σύντομα να πραγματοποιήσουμε, η οποία αφορά στην ανακαίνιση του χώρου ημερήσιας νοσηλείας του Ογκολογικού Τμήματος του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, που όλοι μας γνωρίζουμε πόσο εξαιρετικά επιβαρυμένο εκτός από υποστελεχωμένο είναι, και πόσες υλικοτεχνικές ελλείψεις αντιμετωπίζει και όμως παρόλα αυτά εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Θα αναρωτηθεί κανείς τι κοινό μπορεί να έχει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Νομού Λάρισας με το Σύλλογο Καρκινοπαθών;
Πολλά θα απαντήσω χωρίς δεύτερη σκέψη.
Είστε δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Είμαστε δρομείς εξαιρετικά δύσκολων και συχνά μεγάλων αποστάσεων.
Είστε άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω και πολεμάτε να φτάσετε στο τέρμα ξεπερνώντας τα φυσικά και ψυχικά σας όρια. Είμαστε αναγκασμένοι να μη το βάζουμε κάτω, υπερνικώντας τις σωματικές και ψυχικές μας αντοχές.
Αναμετριέστε με τον μεγαλύτερο αντίπαλό σας. Τον εαυτό σας. Αναμετριόμαστε με τους μεγαλύτερους φόβους και όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες μας.
Ξέρετε να βάζετε στόχους και να τους ξεπερνάτε. Ονειρευόμαστε στόχους και κάποιοι, ολοένα και περισσότεροι καταφέρνουμε να τους φτάσουμε.
Στην προσπάθειά σας υποφέρετε. Λυγίζετε. Κάμπτεστε μα συνεχίζετε. Στην αρρώστια μας υποφέρουμε. Λυγίζουμε. Πέφτουμε μα ελπίζουμε πως θα ξανασηκωθούμε.
Νοιάζεστε για τους συναθλητές τους, γιατί όσο και αν το τρέξιμο μοιάζει ή είναι μοναχικό άθλημα, στην ουσία οι μαραθωνοδρόμοι είστε ομάδα. Από την άλλη όσο κι αν η ασθένεια είναι δρόμος βαθιά μοναχικός, αντικρίζοντας και μόνο τους συνοδοιπόρους μας στη δύσκολη νόσο, γνωστούς ή άγνωστους, κοιταζόμαστε στα μάτια κι αναγνωρίζοντας τον ίδιο αρχέγονο πόνο και φόβο στα δικά τους, γινόμαστε μεμιάς ομάδα. Σφιχτή, δεμένη και αδιάσπαστη με ένα τρόπο σχεδόν μαγικό. Σε έναν αγώνα κοινό.
Ζείτε και πονάτε και νοιάζεστε γι αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Σας νοιάζει ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον, η σωστή διατροφή και η άσκηση, που είναι ο δικός σας τρόπος να ζείτε. Ζούμε και πονάμε και νοιαζόμαστε για αυτόν τον ίδιο τόπο και τους ανθρώπους του. Αγωνιούμε για το μολυσμένο περιβάλλον, που καθορίζει συχνά την εμφάνιση της νόσου μας, μάθαμε σε περίπτωση που δεν το ξέραμε, πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση για να παραμείνουμε ελεύθεροι νόσου.
Μιλάτε στα παιδιά για όλα αυτά, για να χτίσουν εκείνα ένα κόσμο καλύτερο από αυτό που ζείτε οι ίδιοι. Μιλάμε στα παιδιά για όλα αυτά, για να ξέρουν τι περνάει από το χέρι τους για να ζήσουν εκείνα σε ένα κόσμο χωρίς αρρώστια και πόνο.
Πιστεύετε στην δύναμη και την αξία του καλού και αγαθού αγώνα, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας. Πιστεύουμε στο μαζί που μόνο αυτό μπορεί να μας πάει ένα βήμα παρακάτω.
Μας δώσατε την ευκαιρία να βγούμε «προς τα έξω», μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Πολεμάμε κάθε μέρα να νικήσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.
Κάθε που τελειώνει ένας αγώνας σας, δίνετε ραντεβού για το επόμενο «είμαι εδώ σας». Δίνουμε κάθε μέρα έναν αγώνα, για να μπορούμε να λέμε για όσο πιο πολύ μπορούμε, το δικό μας «είμαστε εδώ».
Είστε γιοι, κόρες, αδέρφια, γονείς, φίλοι, συνάδερφοι ανθρώπων που νόσησαν ή νοσούν από καρκίνο. Είμαστε οι γονείς, τα αδέρφια, τα παιδιά, οι συνάδερφοι και οι φίλοι σας που παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί σας.
Σας ευχαριστούμε γι αυτό που είστε. Για το παράδειγμα που μας δίνετε. Σας ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία της ψυχής σας και το περίσσευμα της αγάπης σας. Σας ευχαριστούμε γιατί μας εμπνέετε και μας κάνετε να θέλουμε να σας μοιάσουμε. Γιατί μας βοηθάτε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.
Ιωάννα Καραβάνα, Πρόεδρος ΣΚΛ, Εκπρόσωπος στην European Cancer Patient Coalition (ECPC), Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ)».

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email