28208265_1246666142135920_961402828_o

CaComics

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16.02.2018 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου, η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «CaComics» και θέμα τον καρκίνο και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην εκδήλωση αυτή, της οποίας μεταξύ των συνδιοργανωτών, ήτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Βιομιμητισμού Ελλάδας – Έρευνα και Καινοτομία και της Καλλιτεχνικής Ομάδας «ΦΕΤΑ Κόμικς», ήταν και ο Σύλλογός μας, παρέστησαν άνθρωποι από την επιστημονική κοινότητα, την αυτοδιοίκηση και διαφόρους φορείς και μίλησαν «ανοιχτά» για τον καρκίνο.

Στην εκδήλωση αυτή, μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυναν, η πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Ιωάννα Καραβάνα, περνώντας το μήνυμα πως «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»,  ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου π. Σέργιος, τονίζοντας τον ρόλο της Εκκλησίας και τη συμβολή της στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κος Χαρ. Μπιλλίνης, υποστηρίζοντας πως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, αλλά και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κος Νέστορας Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του Υπουργείου Υγείας..

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κεντρικό θέμα των ομιλιών, τις οποίες συντόνισε η κα Μαρία Τόλλια, επίκουρος καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ήταν η καινοτομία στην εποχή ογκολογικών θεραπειών.

Τέλος, δε θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στη συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που κατέθεσε ενώπιον του κοινού η «δική μας» Ελένη  Τσιάνα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email